درایو

درایو

درایو :

درایو صنعتی یکی از اصلی ترین مقوله‌ها در راه اندازی الکتروموتورها می‌باشد. با درایو صنعتی که اغلب به نام اینورتر شناخته می شود. می توان با آن الکتروموتور را کنترل کرد و به متناسب با نیاز خود از آن استفاده کرد.

کاربرد درایو:

کاربرد درایو صنعتی در مواقعی می‌باشد که در راه اندازی الکتروموتورها به جز قطع و وصل عادی می خواهیم در نحوه عملکرد موتور تغییراتی اعمال نماییم.مثلاً در یک سری مواقع ما نیاز داریم که الکتروموتور با دور موتور کمتر یا بیشتری بچرخد. هم چنین راه اندازی به صورت آهسته انجام گیرد(accelerating time)  و در هنگام توقف با کاهش سرعت متوقف شود(deacelerating time). ما می توانیم از درایو صنعتی که همین کار را به صورت خیلی بهتر انجام می دهد استفاده کنیم.

به طور کلی، درایوها میتوانند موتور را بطور نرم و کاملا کنترل شده روشن و خاموش کنند. زمان خاموش و روشن را می شود با دقت تنظیم کرد. برای چپ گرد یا راست گرد ترمینال جداگانه وجود دارد که باعث سهولت در مدار فرمان و افزایش راندمان می شود.

درایوها در دو نوع تک فاز و سه فاز موجود هست. زمانی که در محل، برق تک فاز داریم و مصرف کننده سه فاز هست. در این شرایط می توانیم از درایو تک فاز به سه فاز(ورودی تکفاز- خروجی سه فاز) استفاده کنیم.

تفاوت اینورتر و درایو:

Drive از چند اجزا تشکیل شده که در ابتدا برق ورودی که برق AC هست از طریق رکتیفایر(یکسو ساز) به برق DC تبدیل می شود. اینجاست که هر پارامتری را که تغییر می دهیم روی این ولتاژ یعنی ولتاژ DC اعمال می شود و از طریق اینورتر به ولتاژ AC تبدیل می شود. در حقیقت اینورتر بخشی از یک درایو محسوب می شود.

خروجی درایو:

خروجی درایو می‌تواند پمپ آب – فن – نوار نقاله – آسانسور – جرثقیل و… باشد. معمولا به دستگاهی وصل می شود که در زمان استارت ما نباید ضربه داشته باشیم. مثال بارز آن آسانسور می‌باشد به هنگام حرکت کردن آسانسور، یک سرعت کنترل شده و آهسته داریم و بعد به سرعت عادی خودش می رسد و قبل از توقف سرعت کم می شود تا در نهایت متوقف شود. این کار را درایو صنعتی انجام می دهد.

ویژگی ها:

  • بالا بردن عمر دستگاه
  • كاهش جريان راه انداز كشيده شده از شبكه (جريان راه اندازي كمتر از ۱۰ درصد جريان نامي مي شود)
  • كاهش مصرف انرژي
  • كاهش تنش هاي مکانیکی (به دليل راه اندازي و توقف نرم) که اين باعث كاهش هزينه هاي تعمير و نگهداري مي شود
  • اضافه شدن امكانات نرم افزاري براي مديريت عملكرد كنترل دور

امروزه با وجود تجهیزاتی مانند PLC ، HMI و هم چنین Drive می توان پروژه‌های صنعتی مختلف و پیچیده را به صورت بسیار بهینه و با راندمان بالا اجرا کرد. در این نوع پروژه‌ها، همگی این تجهیزات با شبکه‌های مختلف مانند RS-485 با هم در ارتباط برقرار می‌کنند. در نهابت با برنامه نویسی مناسب این المان‌ها می‌‎توان به صورت کاملاً اتوماتیک این نوع پروژه‌ها را راه اندازی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *